Пържоли с гъбен сос и топено сирене
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пържоли»Пържоли с гъбен сос и топено сирене

Пържоли с гъбен сос и топено сирене

Пържоли с гъбен сос и топено сирене
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
17/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Може и да не сме прави, но ние пържоли без гъбен сос и топено сирене не одобряваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или тенджера разтопете маслото. Запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете в чиния.

В същата мазнина сложете гъбите, които предварително сте обелили и нарязали на филийки. Изчакайте да се запържат хубаво.

През това време изчистете и нарежете лука на дребно. Добавете го при гъбите. След като омекне, налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът и добавете сметаната и пържолите, които заделихме.

Посолете и варете на бавен огън до желаната гъстота и готовност на пържолите.

Няколко минути преди да изключите, добавете топеното сирене.

Изключете и сервирайте пуешките пържоли, докато са топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: