Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Млечно суфле с кашкавал

Млечно суфле с кашкавал

Млечно суфле с кашкавал1 / 2
20/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Всички си падат по суфлето, особено по това с кашкавал, защото е страхотно"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 80 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 450 мл нискомаслено (0, 1 %)
  • брашно - ½ ч.ч.
  • масло - 100 г краве
  • индийско орехче - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците, сложете белтъците за 6-7 мин в хладилника и след това ги разбийте на сняг.

В тиган затоплете маслото и запържете в него брашното при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучици.

Залейте с врялото прясно мляко, подправете с индийското орехче, черен пипер и сол на вкус и варете сместа 1-2 мин, като бъркате постоянно.

Свалете млечния сос от котлона, добавете към него настъргания кашкавал и жълтъците и разбъркайте до образуването на еднородна смес, като накрая внимателно прибавете белтъците и разбъркайте.

Изсипете сместа в 6 поръсени с малко брашно отвътре гювечета и ги пъхнете в загрята на 220 градуса фурна за 12-13 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: