Оригинална Имамбаялдъ

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948294657
17/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
"Имамбаялдъ - емблематична и обичана от мнозина рецепта. Вкус, който ще ви плени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязани моркови. Щом омекнат, добавете нарязаните пиперки.

Долейте малко топла водичка и ги варете, като добавите дафиновия лист, черен пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати.

В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече.

Поднесете имамбаялдъта с лимон.

Рейтинг

5 15
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка: