Оригинална Имамбаялдъ

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494724k
17/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
8
"Имамбаялдъ - емблематична и обичана от мнозина рецепта. Вкус, който ще ви плени"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • брашно - за овлаване
  • олио
  • лук - 6 глави
  • моркови - 4 бр,
  • чушки - 6 бр. пиперки
  • домати - 3 - 4 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • бахар - на зърна
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, поръсете ги със сол и след като престоят 1 час, ги изплакнете и подсушете. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Отделно изпържете ситно нарязания лук и ситно нарязани моркови. Щом омекнат, добавете нарязаните пиперки.

Долейте малко топла водичка и ги варете, като добавите дафиновия лист, черен пипер, бахар на зърна и филийки чесън, скълцания магданоз и ситно нарязаните домати.

В тавичка подредете пласт патладжан, пласт изпържен зеленчук и така до изчерпване на продуктите. Залейте всичко с 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. олио и сложете да се пече.

Поднесете имамбаялдъта с лимон. подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
515
44
31
21
10
Дай твоята оценка: