Задушени картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948304799
Задушени картофи1 / 4
17/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Тези ароматни Задушени картофи стават за мезе и гарнитура! Подхождат си с всички видове меса и салати! Опитайте ги!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 300 мл
  • лук - 1/4 кг
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • черен пипер - зърна
  • лимонов сок
  • сол
  • магданоз - или копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки.

Загрейте олиото в голям, широк съд и запържете нарязания лук. Посолете го и добавете след като се запържи чесъна, нарязан на тънки филийки.

След чесъна добавете картофите и ги оставете да се пържат. Залейте ги след известно време с малко вода, добавете зърна черен пипер, дафинов лист и задушавайте картофите на слаб котлона, докато напълно омекнат.

Накрая добавете ситно скълцания магданоз/копър, лимонов сок и черен пипер.

Рейтинг

5 9
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: