Нежна кремсупа от тиквички с хрупкави крутони

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
23/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата да заври и през това време обелваме и нарязваме картофите (в случая пресни, но може и стари картофи) и тиквичката на ситно. Следват зеленините – манголд, киселец, щир, тученица, копър, които предварително сме измили, след като сме ги набрали от градината. Нарязваме и тях на ситно и ги прибавяме при врящите картофи и тиквичка. Сипваме и шарлана и хималайската сол.

Оставяме супата да се вари и приготвяме крутоните от пълнозърнест хляб, като нарязваме крайшниците на филийки и заедно с другите филийки – нарязваме на кубчета. Овкусяваме ги с хималайската сол, чубрицата, черния пипер, сушения босилек, кимиона, куркумата и шарлана. Разбъркваме равномерно и пускаме да се пекат на 200 градуса до златист загар и желаната от нас хрупкавост, като ги разбъркваме няколко пъти по време на печенето и ги съблюдаваме да не изгорят.

Малко преди да са се сварили напълно зеленчуците, подправяме супата допълнително с черен млян пипер и стрити семена на кориандър. След като е готова, я пасираме фино с пасатор (може да изчакаме малко да не е гореща, докато я пасираме).

Сипваме кремсупата в 4 порции и поднасяме с ароматните хрупкави крутони. Много нежна кремсупа от тиквички и вкусни зеленини, подходяща за лека вечеря!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар