gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в Златен сос

Пилешки пържоли в Златен сос

Пилешки пържоли в Златен сос
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
23/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"Ето това е едно предложение, на което не може да устоите - сочни пържоли в съвършен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Оформяме месото на тънки пържоли. Поръсваме със сол.

В тиган с незалепващо покритие загряваме зехтин и пържим месото от двете страни на не много силен котлон.

Когато придобият златист цвят, изкарваме в чиния.

В тигана слагаме още малко зехтин, брашното и леко го запържваме за 1-2 минути. Прибавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, за да придобие еднороден вид.

Преди да свалим от огъня, прибавяме куркумата и посоляваме на вкус. Сосът придобива приятен златист цвят.

Пилешкте пържоли в Златен сос се поднася със салата от пресни краставици.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: