gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Ретро пандишпанов сладкиш с кайсии

Ретро пандишпанов сладкиш с кайсии

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
5914k1k2k
Ретро пандишпанов сладкиш с кайсии4 / 4
24/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
"Вкусните сладкиши винаги ще са на мода - а този е създаден, за да впечатлява"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват до побеляване със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към разбитите белтъци.

Постепенно към сместа се прибавя и брашното, пресято с бакпулвера - бърка се внимателно с шпатула, за да не спадне.

В тавата, в която ще готвим сладкиша, се карамелизира останалата захар и маслото.

Подреждат се разполовените кайсии с отвора надолу.

Отгоре се изсипва пандишпановото тесто и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Сладкишът с кайсии се оставя да се охлади добре.

След това ретро сладкишът с кайсии се обръща и по желание са поръсва с пудра захар.

Източник: ‎Sevi Cakman‎ от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: