Спаначен щрудел
Štrudla od spanaća
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Спаначен щрудел

Спаначен щрудел

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58276227
Спаначен щрудел2 / 2
27/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Предизвикваме ви да забравите за стереотипите и да опитате нашия спаначен щрудел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото се загрява в тиган и нарязаният на ситно лук се запържват в него. Добавят се спанакът и зеленчуковият бульон. Слага се капак и се оставя спанакът да се размрази. Подправя се с черен пипер и чесън.

Прецежда се. Оставя се да изстине в цедката. С лек натиск се отстранява остатъчната течност от спанака.

Бутертестото се изважда от хладилника и се оставя леко да се размрази.

Фурната се включва на 175 градуса.

Доматите се нарязват на парчета и се залива с горещ вода. Оставят се да престоят така няколко минути и след това се обелват. Маха се сърцевината и останалата част се нарязва на кубчета. Сиренето фета се надробява.

Спанакът, доматите и сиренето се подреждат през средата на тестото.

Краищата на тестото на спаначения щрудел се похлупват и се прихващат с помощта на малко вода.

Предварително може да се отреже малко от тестото за украса. Спаначеното руло се пече около 30 минути на средното ниво на фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: