Ябълков пай с шунка и лук

27/06/2019
"Това не е просто пай, това е поезия, симфония, сбъдната мечта "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маслото, яйцето и магданозът се замесват на тесто за пай. Увива се във фолио и се оставя да престои 30 минути на студено.

След това тестото се разточва, слага се в намаслена тавичка и се надупчва цялото с вилица.

Ябълките, лукът и шунката се нарязват и се задушават за 5 минути в сгорещена мазнина.

Поръсват се със сол и пипер и се поливат с бялото вино.

След като виното почти изцяло изври, се добавя сметаната. Овкусява се с мащерката и се чукват яйцата. Разбърква се.

Сместа се разпределя върху тестото и соленият пай се пече 30 минути на 200 градуса.

Този ябълков пай с шунка и лук е перефектен, ако искате да изненадате близките си с нещо различно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар