Талиатели с рикота, сметана и Просеко

Талиатели с рикота, сметана и Просеко

28/06/2019
"Само на нас ли тази рецепта ни звучи като кулинарно любовно обяснение"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 476
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука и го запържете до омекване в зехтина. Сложете щипка сол и гъбите, почистени и нарязани на филийки. Гответе още 4-5 минути при периодично разбъркване.

2. Налейте ароматното пенливо италианско вино Просеко и изчакайте 1-2 минути алкохолът да се изпари, като не спирате бъркането.

3. Сипете рикотата и сметаната с белия пипер и още сол и гответе соса на много слаб огън 5-6 минути.

4. През това време сварете талиателите ал денте. Обикновено на пакета има указания за това колко минути са нужни, за да сготвите вашата паста ал денте.

5. Когато пастата е готова взимайте с решетъчна лъжица от талиателите и без да се стараете да ги отцеждате ги пускайте при соса. С леко подхвърляне и движение на тигана напред-назад смесете добре пастата с ароматния сос и ако е нужно сипете още малко от водата от варенето.

6. Без да спирате да правите същите движения сложете пармезана, щом и той се поеме добавете и настърганата зряла моцарела - в този си вид тя наподобява нашия кашкавал и се разтегля, затова разбъркайте с подхвърляне само 2-3 пъти и отстранете от огъня.

7. Веднага разпределете пастата в чинии и поднесете.

Добър апетит.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар