Начин на приготвяне
1. Нарежете лука и го запържете до омекване в зехтина. Сложете щипка сол и гъбите, почистени и нарязани на филийки. Гответе още 4-5 минути при периодично разбъркване.
2. Налейте ароматното пенливо италианско вино Просеко и изчакайте 1-2 минути алкохолът да се изпари, като не спирате бъркането.
3. Сипете рикотата и сметаната с белия пипер и още сол и гответе соса на много слаб огън 5-6 минути.
4. През това време сварете талиателите ал денте. Обикновено на пакета има указания за това колко минути са нужни, за да сготвите вашата паста ал денте.
5. Когато пастата е готова взимайте с решетъчна лъжица от талиателите и без да се стараете да ги отцеждате ги пускайте при соса. С леко подхвърляне и движение на тигана напред-назад смесете добре пастата с ароматния сос и ако е нужно сипете още малко от водата от варенето.
6. Без да спирате да правите същите движения сложете пармезана, щом и той се поеме добавете и настърганата зряла моцарела - в този си вид тя наподобява нашия кашкавал и се разтегля, затова разбъркайте с подхвърляне само 2-3 пъти и отстранете от огъня.
7. Веднага разпределете пастата в чинии и поднесете.
Добър апетит.