gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с рикота, сметана и Просеко

Талиатели с рикота, сметана и Просеко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k13k11
Талиатели с рикота, сметана и Просеко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
28/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Само на нас ли тази рецепта ни звучи като кулинарно любовно обяснение"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и го запържете до омекване в зехтина. Сложете щипка сол и гъбите, почистени и нарязани на филийки. Гответе още 4-5 минути при периодично разбъркване.

Налейте ароматното пенливо италианско вино Просеко и изчакайте 1-2 минути алкохолът да се изпари, като не спирате бъркането.

Сипете рикотата и сметаната с белия пипер и още сол и гответе соса на много слаб огън 5-6 минути.

През това време сварете талиателите ал денте. Обикновено на пакета има указания за това колко минути са нужни, за да сготвите вашата паста ал денте.

Когато пастата е готова взимайте с решетъчна лъжица от талиателите и без да се стараете да ги отцеждате ги пускайте при соса. С леко подхвърляне и движение на тигана напред-назад смесете добре пастата с ароматния сос и ако е нужно сипете още малко от водата от варенето.

Без да спирате да правите същите движения сложете пармезана, щом и той се поеме добавете и настърганата зряла моцарела - в този си вид тя наподобява нашия кашкавал и се разтегля, затова разбъркайте с подхвърляне само 2-3 пъти и отстранете от огъня.

Веднага разпределете пастата в чинии и поднесете.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: