gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Френска кремсупа от тиквички

Френска кремсупа от тиквички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Френска кремсупа от тиквички
Снимка: marcheva14
1 / 4
01/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"С изтънчен вкус и аромат, който ще ви плени - Френска кремсупа, която се радва на огромен интерес"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. среден размер
  • лук - 1 бр. глава жълт
  • картофи - 1 бр голям картоф
  • селъри - 2 стръка
  • вода - около 800 мл
  • зеленчуков бульон - 2 бр. кубче
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/4 ч.л. смляно
  • босилек - накъсани листа
  • пармезан - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лука на тънки филийки. На средни кубчета се нарязва морковът.

Тиквичките се почистват, не се обелват и се нарязват на шайби. Селърито се нарязва на парчета средна големина.

В дълбока тенджера с дебело дъно се сипва около 3 с.л зехтин, сгорещява се. Прибавя се нарязаният лук, морковите на кубчета, разбърква се, за да поемат от мазнината, за около 2-3 мин и се прибавят нарязаните на шайби тиквички и селърито, отново се разбърква, за да се овалят в зехтина, да поомекнат и се оставят на котлона за около 3 мин при разбъркване.

Посоляват се със сол. Прибавят се картофите, водата, кубчетата бульон и всички подправки без босилек и пармезан. Оставя се на умерен котлон да ври, докато напълно омекнат картофите.

Ако е необходимо, се добавя още малко вода, но по принцип супата е гъста.

След като зеленчуците са готови, се отстранява от котлона и френската кремсупа от тиквички се оставя да се охлади за около 15 мин и се пасира с пасатор до крем.

Кремсупата от тиквички се сервира с накъсани листа босилек, по желание крутони, запечени със зехтин и пармезан и по лъжичка-две настърган пармезан.

Източник: La cuisine de Patricia

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: