Двуцветен кейк

Двуцветен кейк1 / 4
20/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Най-лесният кейк, който може да приготви дори и дете, и е толкова вкусен!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта. Прибавят се 1 по 1 4-те жълтъка, пресятото с бакпулвер брашно и киселото мляко.

Белтъците с ванилията се разбиват на сняг и с леко разбъркване се прибавят към сместа.

В намаслена и набрашнена форма за кекс се слага 2/3 от сместа, а към останалата се добавят какаото и рома и се изсипва отгоре.

Пече се в умерена фурна /на 180 градуса с вентилатор/ 10 мин. отдолу и около 20-25 мин. отгоре и отдолу.

Проверява се кексът за изпичането с клечка.

Двуцветният кейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
40
32
20
10
Дай твоята оценка: