Тесто за пици
Pizza Dough
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Тесто за пици

Тесто за пици

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Тесто за пици1 / 2
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"С наша помощ ще приготвите най-хрупкавата пица!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява.

След това почва да се прибавя по малко от него, като се меси (обикновено отива цялото брашно)

Много важно: Целта е да се сгъстява сместа, като се прибавя брашното, а не обратното течността да се изсипе в купчинка брашно.

След като се получи тестото - се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.

Взима се нужното количество от тестото за пицата (зависи от желаната дебелина и размера на тавата), разточва се на кора с желаната дебелина и се продължава по рецептата за конкретна пица.

Останалото тесто се съхранява в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
510
47
34
21
10
Дай твоята оценка: