gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебап»Адана кебап (Оригинал)

Адана кебап (Оригинал)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2602k8642k3
Адана кебап (Оригинал)
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
03/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Специалитет от Турската кухня, който лесно може да приготвите и сами у дома - ето ви и точната рецепта за него"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 1.5 кг средно мазна
  • червена капия - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • исот - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер слагаме лук, чесън и пипер и ги смиламе, но не на каша - малко парчетата да се личат.

В голяма купа слагаме каймата, отгоре добавяме сместа, която прекарахме през блендер, добавяме всички подправки, сол и доматено пюре и омесваме каймата хубаво.

Слагаме сместа за адана кебапа в хладилника за два-три часа да се смесят вкусовете.

След като извадим каймата от хладилника, правим малки топки и ги нанизваме на шишчета, натискайки да оставим следи от пръсти (това е типично за адана кебап и шишчетата да са плоски, за да се образува по лесно формата на пръстите).

Печем ги на оребрена скара и сервираме с каквато гарнитура искате.

Аз изкарах около 16-17 бр. - зависи колко големи ще ги направите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: