Сутляш с шоколад

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
58294240
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Шоколад и ориз - неочаквано завладяваща ароматна комбинация"

Необходими Продукти

  • ориз - 50 г
  • сол - ½ ч.л
  • прясно мляко - 300 м
  • захар - 100 г
  • масло - 40 г
  • шоколад - 110 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • коняк - 1 с.л
  • сладкарска сметана - 3 с.л
  • шоколадови пръчици - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипва се половин литър вода, слага се оризът и се посолява. Ври на тих огън 15-20 минути.

Отцежда се, изплаква се със студена вода и пак се прецежда.

Млякото се вари със захарта до пълното ѝ разтваряне. Добавя се нарязаното на кубчета масло и шоколадът.

Разбърква се, докато се разтвори. Сипва се оризът и се похлупва. Вари се на тих огън под капак до сгъстяване. От време на време се разбърква.

Сипва се ваниловата захар и конякът, разбърква се и шоколадовото мляко с ориз се сваля от огъня. Оставя се да се охлади до стайна температура.

Сутляшът с шоколад се украсява се с розички от сметана и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: