gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Тиквени палачинки с кайма и гъби

Тиквени палачинки с кайма и гъби

Тиквени палачинки с кайма и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
04/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"А има и палачинки, които сервираме задължително с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги настържете на едро ренде. Посолете ги със сол и ги оставете за около 30 минути, докато си пуснат сока.

Чукнете яйцата и ги разбийте. Прибавете ги към тиквичките, добавете брашното и разбъркайте до еднородност.

Трябва да се получи гъсто палачинково тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/. Вода не е необходима, защото тиквичките отделят достатъчно сок.

Загрейте тиган с незалепващо дъно и го намажете с олио. Сложете един черпак от сместа, разстелете и изпечете палачинката от двете страни до готовност.

Работете така до изчерпване на палачинковото тесто.

Сотирайте гъбите.

Намажете всяка палачинка с кайма, сложете от гъбите и свийте на руло.

Наредете палачинковите рула в тава, застлана с домакинска хартия.

Намажете палачинките с майонеза и запечете за около 15 минути.

Поръсете обилно с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Преди поднасяне поръсете тиквени палачинки с кайма и гъби със свеж копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: