Бисквитена торта със смокиново сладко

ЙоанаЙоанаНовак28
26/05/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 030
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете в съд на котлона маслото, 100 мл. от прясното мляко, захарта и 3 с.л. какао. Снемете от огъня и добавете смокините, 2/3 от натрошените бисквити, 1/2 от орехите и алкохола.

Хубаво разбъркайте сместа и я разпределете в тортена форма с диаметър 24 см и махащи се стени. Оставете да стегне в хладилник.

Разтопете шоколада заедно с останалите 400 мл. прясно мляко. След като се охлади, добавете крема и разбийте. Сипете 2/3 от крема върху блата, поръсете обилно с орехи и смлени бисквити.

Останалата 1/3 крем добавете към половината от разбитата сладкарска сметана. Разпределете върху орехите и бисквитите и пак поръсете с орехи и бисквити.

Финално разпределете останалта сладкарската сметана и поръсете обилно с какао. Сложете да стегне в хладилник за няколко часа.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар