Орехова торта с домашен крем
Walnut Cake with Homemade Cream
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова Торта»Орехова торта с домашен крем

Орехова торта с домашен крем

ЙоанаЙоана
Новак
28103779
Орехова торта с домашен крем1 / 2
25/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Богата торта с домашно приготвен крем, която може да поднесете по специален повод или просто така - за да се подсладите"

Необходими Продукти

  • за Блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 170 г
  • брашно - 160 г
  • орехи - 100 г смлени
  • лимони - 1/2 настъргана кора от лимон
  • какао - 30 г
  • за крема
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 300 г
  • орехи - 100 г смлени
  • лимони - 1/2 бр. настъргана лимонова кора
  • прясно мляко - 1 л. краве
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 60 г краве
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците и разбийте жълтъците със 100 г захар. добавете лимонената кора и внимателно разбъркайте с отделно разбитите с останалата захар белтъци. След това разбъркайте с какаото, орехите и брашното.

Сипете сместа във форма с хартия за печене и сложете да се изпече в умерена фурна до готовност (проверете накрая с клечица).

Изстиналия блат разрежете на 3 отделни (по възможност на повече) и сиропирайте всеки със захарен сироп с лъжица ром в него.

За крема сложете млякото със част от захарта да кипне. Отделно разбийте яйцата с останалата захар. Добавете към тях брашното и 1-2 пакетчета ванилия.

На тънка струя и при непрекъснато разбиване добавете яйчената смес в млякото и бъркайте крема, докато се сгъсти. Оставете го да поизстине леко, след като го разбъркате с маслото.

Слепете сиропираните блатове с крема и покрийте тортата с крем. Украсете с натрошени орехи или настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
43
33
21
10
Дай твоята оценка: