gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Моята сполучлива памук погача

Моята сполучлива памук погача

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1982k5662k3
Моята сполучлива памук погача
Снимка: Галя Николова
1 / 5
08/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"И за да не кажете, че пак последни сте разбрали - ето как да приготвите уникално пухкава памук погача - рецептата е изпитана и много високо оценена"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 240 мл топло
  • топла вода - 240 мл
  • олио - 240 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 840 г
  • жълтък - 1 за намазване + 1 с.л. прясно мляко
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода, яйцата, киселото мляко и олиото) слагаме в хлебопекарна на програма Месене.

Тестото се дели на две части. Всяка се разточва във формата на правоъгълник, на тънко.

С остър нож се нарязват еднакви остри триъгълници с основа 5 см.

Навиват се на кифлички, като се започва от основата.

Редят се в тава 30 см, покрита с хартия за печене или подмазана.

Питката се покрива и оставя 30 минути на топло или във фурната на 50 градуса.

Намазва се с жълтък разбит с лъжица прясно мляко.

Печете памук погачата при 160°C ниско долу.

Памук погачата се пече до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: