Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Кроасани с кисело мляко

Кроасани с кисело мляко

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Кроасани с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Можем за закусваме кроасани, да обядваме кроасани и да вечеряме кроасани - стига само да има кой да ни ги приготвя"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 500 мл
  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • масло - 200 г
  • яйца - 2 бр. - 1 за тестото 1 бр. жълтък за намазване
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и разтворете вътре сухата мая, захарта и солта.

В дълбока тенджера на слаб огън се разтопява маслото. Добавете вътре яйцето, киселото мляко и разбъркайте хубаво. Добавете брашното, което предварително сте пресели. Всички продукти се смесват.

Последно изсипвате олиото и замесвате тесто, което при пипане не се лепи по пръстите.

Покрийте готово тесто и го оставете поне 1 час в хладилник.

Разточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък.

Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Кроасаните с кисело мляко са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
523
43
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мастър Шеф
Мастър Шеф
изглеждат много апетитни
13.10.2024 19:22
Потребител#215390
Потребител#215390
Обичам кроасани ще я пробвам
23.09.2018 18:56
Ина
Ина
Аз също не разбрах съвсем последователността - маята разтворена в пр.мляко кога се слага?Олиото в тестото ли се слага или с него се омесва? При мен отиде много повече брашно от описаните 4 ч.ч.
18.01.2016 14:49
1
1
начинаещ любител
начинаещ любител
да питам брашното като се слага маха ли се от котлона или е от сорта на еклерово тесто това
и друго вместо масло някой използвал ли е мас дали ще се получи
16.04.2014 22:56
Наска
Наска
Страхотни са!Направих ги с локум.Благодаря за хубавата рецепта.
12.04.2014 18:16
Господинова
Господинова
а няма ли да втасва това тесто?????
31.01.2014 20:59
Дора
Дора
В крайна сметка уточнете млякото-кисело или прясно?????
12.12.2013 19:45
1
Покажи всички подкоментари
van4eto
van4eto
който не е разбрал рецептата неготви,много добре си е орисано,браво на автора много е готина резептата
03.12.2013 01:11
1
Гошо
Гошо
Не че нещо, но не пише кога се добавя маята,солта,захарта и прясното мляко в сместа..?

П.С.
Не е необходимо да критикувате тези които не са разбрали. Не на всички им е ясно, защото ако им беше, нямаше да се нуждаят от рецептите публикувани в интернет, а ще създават свой.
02.12.2013 18:54
1
1
Покажи всички подкоментари
Гост
Гост
Рецептата е много хубаво написана.Аз ги направих с плънка от сирене и станаха много хубави.И се казват Кроасани с кисело мляко,защото киселото мляко е 500 мл,а прясното-2 с.л.Освен това е по-удобно мерките да са в чаши и лъжици отколкото в грамажи.Явно на някои им липсва опит и се изказват неподготвени.
02.12.2013 12:49
4
тест
тест
Момичето е публикувало рецепта, какво се заяждате за млякото и чашите. Като не ви харесва не я правете.
16.11.2013 22:58
8
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
И двата вида мляко ги има- прочети пак необходимите продукти до края.
29.10.2013 23:43
4
Мими
Мими
Бейби,извинете ме,но не сте чели внимателно!С количеството прясно мляко се разтваря маята,а количеството кисело мляко се използва за замесването с брашното...
29.10.2013 23:41
3
1
beibi
beibi
Б тази рецепта не разбрах кисело млиако или прясно,отгоре пише кисело в обясненията прясно?
29.10.2013 23:29
4
Краси Цирка
Краси Цирка
За предпочитане е да се пишат количествата на продуктите в грамове а не в чаши, лъжички и тн...Има много видове и различни по големина и чаши и лъжици... а в кулинарията всичко трябва да бъде много точно.
10.10.2013 11:52
1
1