Начин на приготвяне
Затоплете леко прясното мляко и разтворете вътре сухата мая, захарта и солта.
В дълбока тенджера на слаб огън се разтопява маслото. Добавете вътре яйцето, киселото мляко и разбъркайте хубаво. Добавете брашното, което предварително сте пресели. Всички продукти се смесват.
Последно изсипвате олиото и замесвате тесто, което при пипане не се лепи по пръстите.
Покрийте готово тесто и го оставете поне 1 час в хладилник.
Разточваме тестото и го разрязваме на триъгълници. В основата на триъгълниците слагаме пълнеж по избор и навиваме. Намазваме с жълтък.
Кроасаните се пекат до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Кроасаните с кисело мляко са готови.
Коментари
и друго вместо масло някой използвал ли е мас дали ще се получи
П.С.
Не е необходимо да критикувате тези които не са разбрали. Не на всички им е ясно, защото ако им беше, нямаше да се нуждаят от рецептите публикувани в интернет, а ще създават свой.