gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погача за начинаещи

Памук погача за начинаещи

Памук погача за начинаещи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
09/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Никой, абсолютно никой няма да ви повярва, че не сте правили досега памук погача, ако се възползвате от тази подробна и лесна рецепта 7"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко, сложете сухата мая и захарта. Изчакайте няколко минути, за да се активира.

В купа сложете яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко с маята и солта. Добавяйте по малко брашно и замесете меко тесто.

Завийте с кърпа и оставете на топло да утрои обема си.

Разделете готовото тесто на четири равни части. Разточете всяка топка кръг, намажете обилно с краве масло, като последната не я мажете.

Поставете ги една върху друга. Сложете в центъра малка купичка или чашка. От чашката към краищата разрежете на 8 части.

Всяка част усучете по два пъти. Махнете купичката и оставете да втаса отново, докато удвои обема си.

Намажете памук погачата с жълтъка, който заделихме, смесен с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко.

Поставете памук погачата за начинаещи в студена фурна на 180 градуса.

Печете погачата до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: