gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле от тиквички със сирене и кашкавал

Суфле от тиквички със сирене и кашкавал

Суфле от тиквички със сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
10/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Свежо и толкова апетитно, че веднага се залавяме да го приготвим - а вие ще ни помагате или само ще гледате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 средни
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
  • кашкавал - 100 г настърган
  • олио - 1 с.л.
  • копър
  • босилек - 3 листа
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много сполучлива рецепта, а с царевично брашно стана трепач.

Измити тиквички се рендосват на едро ренде, поръсваме с малко сол. В купа се разбиват яйцата с вилица.

Прибавя се натрошено сирене, половината настърган кашкавал, олио, нарязан ситно копър, листа босилек, сол и черен пипер. С ръце се отцеждат тиквичките, но не много, и сипваме в яйчената смес.

Прибавяме 3 с.л. царевично брашно и малка лъжичка бакпулвер. Разбърква се на гъста смес.

В тава 24 см , върху хартия за печене сипваме сместа и печем в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Изважда се поръсваме с останалия кашкавал и връщаме във фурната докато се зачерви.

Изважда се зеленчуковото суфле, леко се охлажда и може да се нареже и сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: