gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус в микровълнова

Шоколадов мус в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49112153
Шоколадов мус в микровълнова1 / 2
27/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Готов за минути с едно натискане на копчето - какво повече може да искате от перфектния мус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад за шоколадовия мус се слага в купичка за сос и се разтопява за 1 ½ мин при 600 Вт, без да се похлупва. Разбърква се един–два пъти.

В стъклена купа се слагат яйцата, водата и ликьорът, разбиват се добре и се държат 3 мин при 180 Вт. Разбъркват се няколко пъти.

Двете маси се смесват.

Сметаната се разбива на сняг, отделя се мляко за гарниране и първо се прибавя 1/3 към шоколадовата смес, а след това и останалата част.

Шоколадовият мус в микровълнова се гарнира със сметана.

ВРЕМЕ: 1 ½ мин при 600 Вт, 3 мин при 180 Вт

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: