Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен хек пане със сос

Пържен хек пане със сос

МартинМартин
Чирак
33182106
Пържен хек пане със сос
Снимка: Мартин
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Паниран хек за чудо и приказ, всеки иска да го опита"

Необходими Продукти

  • риба хек - 4 парчета /около 1 кг/
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • галета - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • За соса
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • лимони - 1/2 бр.
  • майонеза - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчетата риба ги обезкостяваме на филе, или по желание така ги пържим цели, стига парчетата да са по-малки, за да се изпържат добре.

Панираме всяко едно парче във яйце и галета и ги слагаме в сгорещено олио, като ги пържим и от двете страни.

Продуктите за соса ги смесваме всички в една купичка и разбъркваме добре. Охлаждаме го леко.

Сервираме хека с гарнитура по желание, полят с млечно-кисел сос.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: