Руло Стефани със сърдити картофки
Rolat Stefani sa ljutitim krompirićima
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Солено Руло»Руло Стефани със сърдити картофки

Руло Стефани със сърдити картофки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k26k23
Руло Стефани със сърдити картофки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
14/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Рулото да е добре изпечено, а картофите - сърдити - и всичко ще е точно"

Необходими Продукти

  • за рулото
  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • галета - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 4 бр. сварени
  • моркови - 2 - 3 бр. сварени
  • грах - 200 г замразен
  • за сърдитите картофки
  • картофи - 1500 г пресни
  • гъбена кремсупа - 1 пакет
  • вода - 300 мл
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с рулото, като замесите каймата с яйцето, лука, галетата и подправките много добре, поставете за 30 минути в хладилник.

Залейте граха със вряла вода и оставете да омекне. Разрежете яйцата и морковите на 2 половини.

Върху стреч фолио разстелете каймата на правоъгълник с дебелина 1 см. По средата поръсете прецедения грах на ивица и върху нея подредете яйцата и морковите. С помощта на фолиото внимателно завийте на руло. В тавата от фурната, намазана с олио, поставете рулото по диагонал и го поръсете отгоре с галета.

Обелете и нарежете картофите на шайби, подредете ги в тавата от двете страни на рулото. Полейте ги с олиото и разтворената във водата крем супа от гъби.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 40 минути. След което извадете тавата и поръсете ястието с настъргания кашкавал. Върнете тавата във фурната и допичате до разтопяване на кашкавала.

Сервирайте нарязаното руло Стефани на порции, добавете част от сърдитите картофки и поръсете с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: