gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ретро Сладкиш Агнеса

Ретро Сладкиш Агнеса

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7232k2
Ретро Сладкиш Агнеса
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
"Един толкова вкусен сладкиш винаги ще е на мода, винаги"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Белтъците се разбиват със солта на плътен сняг. Маслото се разбива със захарта, трябва да се получи хубав крем. Добавят се смлените орехови ядки, брашното и разбитите белтъци.

Сместа се прехвърля в тавичка, върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса за 20 минути.

Глазурата се приготвя, като жълтъците се разбиват на водна баня, като постепенно се добавя пудрата захар.

Прибавят се конякът и ванилията. Горещият сладкиш се залива с глазурата.

Хубаво е сладкишът да престои 24 часа преди консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: