Пълнени агнешки шарденчета

15/07/2019
"Класическа Българска кухня за ценители - ретро рецепта с неповторим вкус "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме агнешко шкембенце и малко чревца, които старателно измиваме на течаща вода. Накълцваме всичко на ситно, без шердените, защото тях ще пълним и задушаваме в дълбок тиган, като добавяме и ориза за задушаването.

Поръсваме с подправките джоджен, естрагон, чубрица, чер пипер, червен пипер, едра сол - по около 1 с.л. от всяка. Доливаме 1 ч.ч. вода, задушаваме на бавен огън, докато се поеме течността от ориза.

С получената смес напълваме шерденчетата и ги зашиваме с 2-3 клечки за зъби.

Варим на много бавен огън пълнените агнешки шерденчета с още 1 1/2 ч.ч. вода, дори изключваме котлона от време на време - общо варим 1 час.

Когато сервираме, затопляме във фурната с малко масло, по желание.

Източник: Dora Dundarova от Българските ястия и рецепти

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар