gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Карамелизиран обърнат пудинг (Казан диби)

Карамелизиран обърнат пудинг (Казан диби)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2592k8611k3
Карамелизиран обърнат пудинг (Казан диби)
Снимка: Н.Акифова
1 / 7
15/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Диетата идва и бързо си отиде, защото видя, че днес приготвяме Казан диби и няма никакъв шанс"

Необходими Продукти

  • пудинг ванилия - 1 пакет (казан диби)
  • мляко - 750 мл
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е известна рецепта в Турция за обърнат каремелизиран пудинг, казва се Казан диби, което означава дъното на казана.

Сместа за пудинга може да се намери в големи хранителни вериги.

В една тенджера се слага 750 мл студено мляко, изсипва се сместа вътре и се бърка докато се сгъсти.

След като се сгъсти, взимаме една тава, намазваме я с масло и поръсваме с една лъжица захар, след което изсипваме пудинга вътре в тавата, тавата трябва да е около 26-28 см, може да се използва и тиган.

След това взимаме тавата със сместа от пудинга и слагаме върху котлона да изгори долната страна и захарта да се карамелизира малко, въртейки тавата карамелизираме пудинга за 5 минути на силен огън, след като изстине слагаме за два часа в хладилника.

Когато минат два часа изваждаме пудинга и режем на ленти или квадрат, с помощта на шпатула обръщаме пудинга, така че долната страна да е отгоре и слагаме в чиния за сервиране, поръсваме с орехи, фъстъци или кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: