gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб Чорба»Боб чорба в тенджера под налягане

Боб чорба в тенджера под налягане

ЗорицаЗорица
Гуру
1k8k4k3k6
Боб чорба в тенджера под налягане
Снимка: Зорица
1 / 2
17/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"И на когото не му се чака да приготвянето на боб чорба, да вади тенджерата под налягане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате повече време, измийте и накиснете боба във вода за една нощ (12 часа преди да го готвите). Залейте боба с достатъчно количество вода в тенджерата под налягане.

Добавете нарязаните на ситно червена и люта чушка (без семената), чесън, целина, морков и лук.

Добавете сол, олиото и сухите подправки. Затворете тенджерата и сложете на силен огън.

Когато чорбата заври (от клапана започне да излиза пара), намалете котлона и гответе 30-35 минути.

Ако предварително не сте накиснали боба от вечерта, гответе около 40-45 минути.

Изчакайте десетина минути да падне налягането в тенджерата, отворете капака и сложете наситнените листенца пресен джоджен и при нужда добавете още сол на вкус.

За запръжката сложете малко олио (3 - 4 с.л.) в тиган и запържете брашното до златисто, след това добавете червения пипер. Веднага след това исипете настърганите на ситно ренде домати (без обелките) или доматения сок и постепенно разредете с малко от бобената чорба.

Изсипете запръжката в тенджерата и разбъркайте.

Върнете тенджерата с боб чорбата на котлона и без капак я оставете да покъкри 7-8 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: