Начин на приготвяне
Измийте пуешкото. Сложете го в тенджера с малко мазнина и запържете, докато промени цвета си.
Налейте бирата, сложете солта и черния пипер. Изчакайте леко да се изпари алкохолът и намалете котлона.
Затворете с капак и задушете за 15 минути, като разбърквате от време на време. Внимавайте да не остане без течност (ако е нужно налейте малко вода), но и не наливайте много. Целта е месото да се задуши, сготви и остане на мазнина накрая.
Нарежете лука на полумесеци. Когато месото стане готово, добавете лука. Запържете за 5 минути и налейте 1-2 с.л вода.
Затворете капака и задушете за 5 минути. Отворете, разбъркайте и отново сложете 1-2 с.л вода.
Изчакайте да изври водата, омекне лука и изключете. Сервирайте, докато е топло.