gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от ориз и тиквички

Мусака от ориз и тиквички

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948308850
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Пролетна вегетарианска мусака с тиквички - гарнирайте с кисело мляко и хапвайте с наслада"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете тиквичките, нарежете ги на кръгчета, посолете ги, отцедете за 10 минути и ги изпържете леко в част от сгорещеното олио.

В останалата мазнина задушете 5-10 минути настърганите домати. Добавете ориза с червения пипер, долейте 1 ч.ч. топла вода и посолете на вкус.

Оставете да ври, докато оризът поеме водата, след което разбъркайте със ситно нарязания магданоз.

В тавичката наредете на пластове тиквичките и ориза, залейте с разбитите яйца с прясното мляко и пъхнете мусаката да се пече в умерено загряна фурна.

Мусаката от ориз и тиквички е готова.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: