Гаспачо по испански
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо по испански

Гаспачо по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Гаспачо по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
18/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
"Перфектното гаспачо, приготвено лесно и във вашата кухня по тази изпитана рецепта -"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Заделете по едно малко парченце от всички зеленчуци. Обелете доматите и ги нарежете на парчета. За направата на гаспачо испанците най-често използват сорт Пера - крушовидни, месести и много ароматни домати. Важно е и да са добре узрели.

2. Обелете и нарежете и красавицата, почистете чушката, чесъна и лука и също раздробете на парчета.

3. Сложете всички зеленчуци в блендер заедно със солта, оцета, около 100 мл вода и зехтина. Включете да се смелят до много фино пюре и ако все пак не е толкова фино, прецедете през фина цедка.

4. Доовкусете с още оцет и сол, ако е необходимо, и оставете в хладилник, за да се изстуди добре.

5. Преди да поднесете, пригответе така наречените тропесони за едно истинско испанско гаспачо. Те представляват мънички кубчета от всеки от зеленчуците, от които сте направили лятната студена супа. Нарежете малките заделени парченца от зеленчуците на ситни кубчета и ги подправете със сол, оцет и зехтин.

6. Разсипете охладеното испанско гаспачо в купички и във всяка сложете по 3-4 кубчета лед (не много големи).

Поръсете със зехтин и поднесете заедно с купичка от тропесони и друга с крутони.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: