Перфектната пържена цаца

Перфектната пържена цаца

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2532k8356312
Перфектната пържена цаца
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Няма значение какво е времето на морето, ако има кой да почерпи с перфектната пържена цаца"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г
  • царевично брашно - 1 в.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.

Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне брашното по рибата.

После загряваме мазнина в тиган и пускаме вътре цацата с ръце бързо, внимаваме да не пръска олио.

На два или три тигана свършва рибата. Зависи от големината на тигана. Държим около три минути и изваждаме с решетъчна лъжица, стават идеално хрупкави и меки отвътре.

По този начин с царевично брашно не попива мазнина много.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: