Уникални сръбски кебапчета
Jedinstveni srpski ćevapčići
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебапчета»Уникални сръбски кебапчета

Уникални сръбски кебапчета

Уникални сръбски кебапчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
20/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"И нашенските не са зле, но признаваме, че душа даваме за тези уникални сръбски кебапчета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с машинка за месо два пъти. Добавят се сол на вкус, черен и червен пипер, кимион. Сипва се газирана или обикновена вода, и прибавяме содата за хляб, нарязана ситно скилидка чесън и добре се омесва.

С мокри ръце се взема топче кайма и оформяме на по-къси кебапчета, които се нареждат в чиния и покриваме с прозрачно фолио.

Оставят се за една нощ в хладилника. На другия ден се загрява скара, намазва се обилно с парче сланина.

Печем до готовност от всички страни. Сервираме с картофи или като мен със зелева салата. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: