Малки питки със сирене

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
21/07/2019
"Сърце да е голямо, а питките може и да са малки, защото винаги може да си вземете по две от тях, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо719
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - включена на 180 градуса.

Ползва се плоска тава, покрита с хартия за печене.

Работи се с планетарен миксер.

В купата на миксера се изсипва киселото мляко, прибавя се и бакпулвер, разбърква се и се оставя за 10 мин. да шупне. След това се добавят солта, разбитото с вилица яйце, зехтин и се разбива за 2 - 3 мин. Добавя се натрошеното сирене. Постепенно се прибавя брашното. Замесва се меко тесто и лепкаво.

Тестото се дели на части, около 120-130 г всяка. Оформят се топчета и се подреждат в тавата за печене върху хартия за печене с разстояние едно от друго.

По време на оформянето им се напудрят ръцете с брашно, тестото е лепкаво. Във всяка оформена топка с помощта на коркова тапа се прави вдлъбнатина. Поставя се кубче масло.

Пече се на 180 градуса за 23-36 минути.

Източник: cookathouse.com

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар