Слънчеви кисели краставички
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Слънчеви кисели краставички

Слънчеви кисели краставички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5616k1k2k4
Слънчеви кисели краставички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Винаги може да разчитате на лятното слънце да ви помогне в правенето на най-вкусните Слънчеви кисели краставички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте краставичките и ги наредете в голям с широко гърло буркан. Между тях пуснете обелени скилидки чесън, копър включително съцветията. На литър вода разтворете 40 г морска сол.

Залейте краставичките, затворете добре буркана и оставете на светло. Не е необходима директна слънчева светлина. След ден водата се размътва от започналата млечно-кисела ферментация.

След няколко дни се поизбистря, така че може да видите какво има в буркана. Втасват за около 10 дни. Ако искате да станат по-бързо, нарежете краставичките.

В буркана може да добавите листа и клонки от вишна или дюля. Тъй като са за бърза консумация, не сметнах за необходимо.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: