Виенски шницел

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494353k
Виенски шницел1 / 6
01/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Класически и изискан вкус, крехко, сочно и точно !"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете телешкото бонфиле на 4 част - по 150 г всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцеждайте готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага със свежи зеленчуци по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: