Постни лозови сарми с булгур

22/07/2019
"Топли или студени - тези вкусни лозова сармички с булгур са мега вкусни "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо329
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Задушете го в олиото до омекване. Прибавете настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Разбъркайте и гответе 3-4 минути.

Измийте булгура под течаща вода с помощта на ситна решетка.

Добавете булгура и разбъркайте. Добавете 1 ч.ч. топла вода, овкусете с универсална подправка, чубрица и ако е необходимо сол.

Гответе докато течността се изпари. Отстранете съда от котлона и охладете плънката.

Почистете лозовите листа от дръжчиците. Бланширайте ги във вряла вода, докато променят цвета си.

Оформете сармичките, като във всяко листо поставите по една с.л. от плънката. Свийте и оформете сармичките. Може да използвате и машинка за навиване на сарми.

Подредете постните сарми в дълбок съд и ги притиснете с помощта на чиния, за да не се развият при варенето. Налейте топла вода и покрийте сармите.

Гответе на бавен огън до извирането на течността. Готови са, когато булгурът омекне напълно.

Може да сервирате с кисело мляко.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар