gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Лесни гюзлемета

Лесни гюзлемета

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494183k
Лесни гюзлемета1 / 2
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Тези палачинки-банички на сач или тиган са прекрасна идея за вашата закуска. Пригответе кусни гюзлемета за цялото семейство."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Излейте млякото в голяма купа, добавете брашно и постепенно замесете средно твърдо и гладко тесто, което може да се точи.

Разделете го на топки, с големина колкото кайсия например.

Всяка топка се разточва тънко върху набрашнен плот с помощта на тънка точилка, която също се набрашнява. Колкото по-тънки са листите, толкова по-вкусни ще са гюзлеметата.

Поръсете с натрошено сирене и прегънете листа като плик, а накрая притиснете с пръсти, за да не се отваря плика.

Така приготвените гюзлемета пускайте да се изпържат до златисто от двете страни в загрято олио в голям тиган с дебело дъно.

Лесните гюзлемета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
513
42
33
20
10
Дай твоята оценка: