Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Пирожки»Пирожки за начинаещи

Пирожки за начинаещи

Пирожки за начинаещи
Снимка: Иванова
5 / 6
23/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"И да се преструвате на начинаещи, номерът няма да мине - марш в кухнята, за да правите пирожки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • натрошено сирене - 30 г в тестото
  • брашно - 13 с.л. + още за измесване и поръсване
  • плънка
  • извара - с малко сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесни и вкусни пирожки се получиха, точно като за начинаещи.

В купа чукваме и разбиваме яйцето с вилица. Добавя се кисело мляко и сода, олио и се разбърква да шупне, така се гаси содата.

Прибавя се настъргано или натрошено сирене и с брашното, добавено на два-три пъти, се разбърква да се получи тесто.

Поръсваме с още брашно плота и доомесваме, докато спре да лепне, но да е меко, не прекалявайте с брашното. Оставяме да си почине 15 минути покрито с фолио.

Разточва се правоъгълна кора, дебела около 5 мм, върху плот, поръсен с брашно. Размерът е около една на 2 педи или малко повече. Срязва се през средата на две дълги ленти.

Нарязват се на правоъгълници и в средата на всеки се поставя по малко овкусена със сол извара. Навиват се на рулца, краят се защипва, да не изтича плънката, и загряваме олио в тигана.

Пържим от всички страни на умерен огън 4-5 степен, да не изгори отвън, а отвътре да е сурово. Обръщаме пирожките с две вилици, без да бодем, да не пръска от плънката.

Изваждаме върху салфетка да попие мазнината, прехвърляме в чиния.

Сервираме закуската с чай или кафе.

Вкусни пирожки за начинаещи - опитайте !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: