Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с листа от цвекло и млечен сос

Сарми с листа от цвекло и млечен сос

Сарми с листа от цвекло и млечен сос
Снимка: Бисерка Йосифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Толкова крехки, толкова вкусни сармички се правят с много мерак, много търпение и ей тези свежи листа"

Необходими Продукти

  • листа от цвекло - 25 - 30 бр.
  • кайма - 250 г
  • лук - 3 глави или 2 връзки пресен
  • ориз - 1 чаена чаша
  • доматено пюре - 1 супена лъжица
  • олио - 1 1/2 кафени чашки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • джоджен - листата от 3 - 4 клонки пресен
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до омекване ситно нарязания лук. Прибавете каймата и запържете до побеляване, след което добавете доматеното пюре и ориза.

Налейте вода и задушавайте на тих огън до набъбване на ориза.

Овкусете с подправките.

Докато плънката се готви, попарете листата от цвекло.

Внимателно завийте сармички и ги наредете в намазнена тавичка.

Долейте вода до половината на сармичките и печете в предварително загрята на 180 градуса.

Поднесете сармичките с листа от цвекло с подлученото с чесън кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: