Сирене по шопски с люти чушки и масълце

23/07/2019
"Няма ли в сиренето по шопски една люта чушчица, хич не ни го хвалете "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • сирене - 150 г саламурено
  • розови домати - 1 бр. голям
  • краве масло - 40 г
  • яйца - 2 бр
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1 щипка .
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В гювече поставяме половината от маслото и намазваме с него дъното и стените. Добре е сиренето да е твърдо и да е отрязано на плочка.

Поставяме го в гювечето. Нарязваме домата на филии, дебели около 1 см, и поставяме 2 филии върху сиренето.

Отгоре чукваме яйцата, върху тях разпределяме останалото масло, поставяме цели лютите чушки и поръсваме с червен пипер и сол.

Затваряме гювечето с капака и поставяме във фурната да се пече за 20 минути на 200 градуса.

След това махаме капака и запичаме за още 5-6 минути до зачервяване.

Сервираме веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Кристиан Александров
Аз обикновено използвам Елена или Саяна. В малките магазинчета, където предлагат млечни продукти от малки ферми от определен регион, също се предлагат качествени сирена.
1
0
Кристиан Александров
Трябва да е по-твърдо и стегнато, но и да не е трошливо.
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
24.07.2019 09:38
Да това мие ясно, накаква марка да ми препоръчвате.
0
0
Н.Акифова
Н.Акифова
24.07.2019 09:26
Какво сирене използвате. Аз когато приготвям, моето сирене постоянно става на каша. А пък съм яла в други места сиренето си седи цяло парче.
0
0