Турска млечна баница

26/07/2019
"Ако ще ни будите рано сутрин за работа, нека да е с усмивка и парче Турска млечна баница "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 226
  • Преглеждания за месеца4630
  • Преглеждания за седмицата3696
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете крема, защото трябва да е напълно изстинал за баницата.

В тенджера сложете 400 мл от прясното мляко и захарта. Изчакайте да се разтопи захарта и изключете. Не трябва да завира.

В купа счупете двете яйца. Добавете брашното, ванилията и останалото количество мляко. Разбъркайте с тел до гладка смес. Смесете яйцата с млякото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато.

Върнете на котлона, изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи.

Прехвърлете в керамична дълбока купа. Покрийте крема плътно със стреч фолио. Така ще се запази и няма да образува коричка. Оставете да изстине напълно.

Разтопете кравето масло. С помощта на силиконова четка, намажете тава с размери 26 см. Сложете две кори на дъното. Вземете една кора, поръсете с малко краве масло. Сложете 1-2 с.л. от изстиналия вече крем и съберете на хармоника. Завийте след това на розичка и поставете в тавичката.

Постъпете по същия начин и с останалите кори. Разпределете ги в тавичката, като ги поразтворите малко.

Включете фурната на 170 градуса и печете до порозовяване на млечната баница. Изключете и извадете от фурната. Оставете да изстине.

Направете заливката, като счупите яйцата в купа и налеете половината мляко. Разбийте с тел. Добавете останалото мляко, захарта (бяла и кафява) и ванилията.

Залейте турска млечна баница. Върнете във фурната на 180 градуса до готовност.

*По желание може да поръсите с пудра захар

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар