Моето солено палачинково руло

26/07/2019
"А палачинките, скъпи приятели, са най-вкусни, когато от тях се направи сочно палачинково руло "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбъркайте в купичка мекото масло със ригана, малко сол и мащерката.

2. За палачинките разбийте едно голямо яйце със щипка-две сол. Налейте газираната вода и млякото и разбъркайте.

3. Добавете на части брашно пресято с бакпулвер (за да бухнат мъничко палачинките, но не е задължително). Слагайте брашно и разбивайте с телена бъркалка, докато получите смес с гъстота на боза.

4. Загрейте на умерен огън голям тиган с диаметър 30 см с незалепващо дъно.

Намазнете с масло или малко олио и слагайте по 1 черпак от сместа, разпределяйки добре по цялата му повърхност.

5. Изпечете 4 големи палачинки, като веднага след като извадите, намазвате много обилно с билково масло, за да омекват и се ароматизират.

6. За пълнежа само трябва да разбъркате крема сиренето с лимоновия сок и счуканата скилидка чесън.

Пиперковото пюре, което използвате, нека е гъстичко и концентрирано. Ако не можете да си намерите си пригответе, като пасирате червени чушки със малко сол и захар. Те не трябва да са много месести, защото пюрето би станало по-течно.

7. Сложете в широка чиния една палачинка, намажете я с дебел пласт от крема сиренето. Отгоре положете втора и нея намажете обилно със пиперково пюре. Редувайте със следващата трета, върху която разпределете останалото крема сирене. Положете и последната и притиснете леко.

8. Навийте на руло и отрежете краищата на палачинковото руло.

Поръсете със настърган кашкавал и по желание пъхнете за кратко в микровълнова фурна, за да се разтопи.

9. Нарежете и поднесете вкусното палачинково руло.

Разкош!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар