Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Елза и Ана (Замръзналото кралство)

Торта Елза и Ана (Замръзналото кралство)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Торта Елза и Ана (Замръзналото кралство)
Снимка: Н.Акифова
2 / 8
26/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • готови блатове - 3 бр.
  • За фондана
  • пудра захар - 750 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • яйца - само белтъка
  • хранителна боя - синя
  • пудра захар - 100 г за разточване
  • За крема
  • мляко - 1 л
  • нишесте - 1 п.к. ягода
  • захар - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цяла година моята дъщеря искаше аз да ѝ направя торта с Елза и Ана и аз импровизирах вкъщи, за да ѝ угодя и да е доволна.

Първо започваме с правенето на фондана - в малка купа слагаме вода и мед и разбъркваме, докато медът се разтопи. После взимаме голяма купа, сипваме вътре пудра захар и правим кладенче, слагаме вътре белтъка на едно яйце, вътре в кладенчето сипваме водата с меда и разбъркваме хубаво.

Постепенно започва да се образува тесто, разделяме на две тестото и добавяме хранителна синя боя на половината част, а другата половина оставяме в бяло и с помощта на ръцете си оформяме захарното тесто върху плота и омесваме хубаво - цветът да се слее, след като стане готово, разточваме с точилка, използваме за разточването пак пудра захар и режем с форми за сладко - аз рязах като звезди няколко и останалата част от захарното тесто обвих със стреч фолио и сложих в хладилника, за да приготвя нишестето.

В тенджера слагаме млякото 800 мл и захарта чакаме да заври, след като заври, добавяме вътре разбитото нишесте с 200 мл мляко и бъркаме. И пак чакаме да изстине кремът защото, ако сложим горещ, ще се разтече.

След около 4 часа чакане - почнах от сутринта и следобяд сглобих тортата.

Взимаме единия блат, слагаме на поднос или чиния за торта и сиропирате с компот блата, отгоре добавяме крема (нишестето) и това повтаряме и с втория блат и за третия слагаме фондан.

Взимаме белия фондан от хладилника, разточваме хубаво и слагаме отгоре на тортата, после с втория син фондан правите уж полата на принцесите, които е в син цвят, слагате о горе на тортата тяхна снимка.

Отгоре украсявате със звезди, нанизани на шишчета, и със звезди отстрани (трябва да са снежинки, но аз не успях да намеря такава форма).

След като завършите детската торта за рожден ден, слагате да стегне в хладилника.

Вие можете да украсите по ваше желание, с фондан може да се импровизира много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: