Мераклийска сиропирана баница с локум

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
26/07/2019
"Няма как да сте на диета, като знаете, че днес приготвяме сочна сиропирана баница с локум "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 541
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта, киселото мляко, олиото, брашното и бакпулвера.

Нарежете локума на ивици и разпънете корите. Сложете по 3 с.л. от кексовата смес и хубаво намажете кората.

На късата страна подредете локума и навийте като хващате 2 кори. Готовите рулца редете в тавата от печката, като първо я намазвате с олио.

Печете в загрята фурна на 180 градуса до хубав червен загар.

През това време правите сиропа, като завирате на котлона.

След като изстинат и сладката баница, и соропът, се сиропират.

Когато поеме хубаво, сиропираната баница с локум се нарязва на малки парченца.

Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
За хубаво тесто използвайте това:
Метално сито за вашите сладкиши, баници и печива
4.95 лв.
Виж ››

Висококачествено метално сито, с чиято помощ ще приготвяте най-вкусните кексове и питки.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар