Гулаш върху паста (Немска рецепта)

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
26/07/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 бр. голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • мащерка - 3 стръка или 1 ч.л. суха
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • черен пипер - няколко зърна микс
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • червено вино - 200 мл сухо
  • телешки бульон - 500 мл
  • паста - дребна, спирали, за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и се нарязват на кубчета, също и лукът.

Месото се нарязва на кубчета около 1.5 - 2 см.

Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Мащерката, ако е свежа, се наситнява.

В тенджера под налягане се поставя мазнината да се сгорещи при висока температура. Прибавя се месото и се запържва за около 20 мин. Оставя се да изври водата му и да се карамелизира, зачерви отстрани.

Прибавят се наситнен лук и морковите, да се задушат в мазнината за около 1-2 минути, и следват гъбите, да се запържат заедно с месото, колкото да омекнат, но и да останат на мазнина.

Прибавя се виното и се оставя за 1 минута да се изпари алкохолът и да остане ароматът му.

В купичка се разбърква доматеното пюре с лъжицата брашно до каша. Изсипва се в тенджерата, разбърква се. Прибавя се бульонът, поръсва се с мащерка, сол, черен пипер и се пускат няколко микс зърна пипер.

Затваря се тенджерата и щом зашуми клапана, температурата се намалява до ниска, колкото да поддържа шуменето на клапана. Оставя се на котлон за около 40-45 ми.

През това време се сварява дребната паста в подсолена вода - спирали, по указанието на производител. Изплаква се под студена вода, отцежда се и се залива със струйка зехтин, разбърква се.

След изминалото време на готвенето на гулаша се отваря тенджерата.

На дънонот на чинията се сипва паста, а върху нея гулаш.

Поръсва се с магданоз.

Източник: по идея на Петя Аргирова - uhaena.blogspot.com

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар