Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пържени филийки»Пържени филии с кокосово масло

Пържени филии с кокосово масло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържени филии с кокосово масло
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Пържените филийки винаги ли са били толкова хубави или сега от кокосовото масло са станали такива"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • яйца - 3 бр. XL
  • кисело мляко - 1 с.л. с аромат на кокос (може и обикновено)
  • кокосово масло - 450 мл. (418 г.)
  • сол - 1 щипка
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хората, които понякога се притесняват да похапват любимите си пържени филии заради това, че могат да бъдат много калорични и дори вредни за тяхното здраве, ето как да не се лишавате от това удоволствие.

Просто ги изпържете в кокосово масло. То не променя своята структура при високи температури, тоест никога не може да стане вредно дори и ако с него осъществявате процеса пържене.

Има деликатен вкус на кокос, който прави пържените филийки още по-вкусни.

Подсилваме аромата с кисело мляко с дъх на кокос и с кокосови стърготини.

Помня, че баба ми винаги слагаше кисело мляко в яйцата, когато ни приготвяше често сутрин тази закуска. Филийките ставаха по-мекички и вкусни.

Ето и начинът на приготвяне:

Разбийте трите яйца със щипка сол и киселото мляко.

Сложете в тиган да се нагрява кокосовото масло. Добре е предварително да сте го извадили от хладилника, ако е било там, тъй като в противен случай ще е много твърдо и трудно за изваждане от бурканчето.

Нарежете франзелата по диагонал на тънки филийки. Може да използвате и друг вид хляб.

Когато мазнината се е нагряла достатъчно, потапяйте филийките в яйчената смес хубаво да се напоят и пържете до златисто от двете страни.

Изваждайте готовите върху салфетки или кухненска хартия, за да се отцедят.

Поръсете с кокосови стърготини и поднесете с любимо сладко. За мен най-подходящо е сладкото от кайсии или праскови, вкусовете невероятно си подхождат.

И.. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: