Маково реване
Koh sa makomPoppy Revani

Маково реване

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k29k15k12k11
Маково реване
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
28/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"А реването става още по-вкусно, ако добавите към него и малко маково семе -задължително опитайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си голям съд с вода за водна баня. Загрейте на слаб огън.

Чукнете яйцата в подходяща купа, метална за предпочитане. Сипете захарта и поставете във водната баня. Температурата не трябва да надвишава 37 градуса.

Разбивайте с миксер до получаване на гъста бяла пяна, след това премахнете купата от съда с вода и продължете разбиването още 5 минути. Целта е да се получи гъста, устойчива пяна, която няма да спадне при най- малкият допир.

Пресейте на части към пяната брашното с бакпулвера (присъствието на бакпулвер в рецептата не е задължително, тъй като така или иначе сладкишът ще си стане пухкав. Правила съм го с- и без набухвателя и разлика почти няма.

Сложете маковото семе и леко разбъркайте. На мен ми харесва да е не много равномерно разпределени просто тук-там да се вижда по-голяма концентрация на зрънца.

Сипете в квадратна тавичка -22/22 см, или друга форма с приблизителни размери. Разтърсете леко, за да се заравни, и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Когато е готово, оставете да изстине.

Пригответе сиропа, като варите водата със захарта 10 минути. Дръпнете от огъня и налейте сладкото десертно вино. Оставете така 10 минути.

Нарежете реването на квадратчета и го залейте със сиропа. Изчакайте 15 минути да попие и вече може да поднесете, дори да е леко топло, като комбинирате със топка сметанов сладолед.

Ако поднасяте маковото реване студено, го гарнирайте с бита сметана.

Разкошно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: